Тваринний світ Нової Зеландії — фото та характеристика

28


Нова Зеландія є острівною державою в Океанії. До прибуття людей 900 років тому на острові не було ссавців, крім тих, які могли плавати або літати, включаючи китів, тюленів, морських левів і кажанів. Відсутність хижаків призвело до втрати настороженості до потенційної загрози у місцевих видів, і в кінцевому підсумку до появи нелітаючих птахів, включаючи моа, ківі, какапо і пастушка-уэка. Сьогодні Нова Зеландія є домом як для місцевих, так і для завезених видів рослин і тварин
Новозеландський выростогуб
Животный мир Новой Зеландии — фото и характеристика зверушки,живность,питомцы,Животные
Новозеландський выростогуб (Chalinolobus tuberculatus) — один з двох видів кажанів, родом з Нової Зеландії, другий — новозеландська летюча миша (Mystacina tuberculata). Летючі миші живляться дрібними літаючими комахами, особливо жуками і метеликами. Закон про дику природу 1953 року створив правову основу для збереження цих тварин, оскільки вони знаходиться під загрозою зникнення. Перевагу створювати гнізда у великих старих деревах піддає вид загрозу руйнування середовища проживання.
Птах ківі
Животный мир Новой Зеландии — фото и характеристика зверушки,живность,питомцы,Животные
Ківі (Apteryx) — найвідоміша птах Нової Зеландії. Це нелітаючий птах, який живе від 25 до 50 років. П’ять видів ківі перебувають під охороною в Новій Зеландії. У дикій природі залишилося близько 60000 птахів, хоча багато хто інші утримуються в неволі по всьому світу. Маорі вірили, що Бог лісу захищає ківі, і тому використовували їх пір’я під час традиційних обрядів. На них полюють, але пір’я мертвих або полонених птахів все ще використовуються під час різних церемоній. Ківі — національна птах Нової Зеландії.
Новозеландська кажан
Животный мир Новой Зеландии — фото и характеристика зверушки,живность,питомцы,Животные
Новозеландська летюча миша (Mystacina tuberculata) — єдиний вижив вид кажанів родини Mystacinidae. Ці кажани унікальні тим, що проводять велику частину свого часу на землі. Вони мешкають на Північному острові, де населяють ліси на висоті 3600 метрів над рівнем моря. Популяція ссавців різко скорочується із-за вирубки лісів і впровадження інвазивних хижаків. У 1990-х роках в долині Вайохин була виявлена популяція з 300 особин, що вселило надію на те, що вид може знову процвітати. Деякі діти з групи були спіймані і введені в середу, вільну від хижаків, щоб збільшити поширення виду.
Пастушок-уэка
Животный мир Новой Зеландии — фото и характеристика зверушки,живность,питомцы,Животные
Пастушок-уэка (Gallirallus australis) — нелітаючий птах, як какапо і ківі. Існує чотири підвиди цієї птиці, всі вони всеїдні. Століття населяє субальпійські луки, скелясті береги, ліси і дюни по всій Новій Зеландії. Раціон цієї птиці складається з дрібних безхребетних і рослин. Увазі загрожує зростаюче число диких кішок, собак, щурів і горностаїв. Деградація природного середовища в результаті знищення лісів і зміни водно-болотних угідь змушує птахів мігрувати в нові місця проживання, де вони залишаються вразливими перед хижаками та іншими загрозами.
Великий футлярокрыл
Животный мир Новой Зеландии — фото и характеристика зверушки,живность,питомцы,Животные
Великий футлярокрыл (Mystacina robusta) — вид кажанів, який знаходиться під загрозою зникнення, або вимерла, оскільки з 1965 року не зустрічався в дикій природі. Вони процвітали на північних і південних островах до прибуття європейців, але вторгнення щурів в 1963 році знищило популяцію.
Какапо
Животный мир Новой Зеландии — фото и характеристика зверушки,живность,питомцы,Животные
Какапо або совиний папуга (Strigops habroptilus) — вид нічних, нелітаючих птахів. Какапо відрізняється від інших папуг тим, що це самий важкий, а також єдиний нелетающий папуга. До прибуття людей, ці птахи населяли чотири райони Нової Зеландії, але нездатність літати зробили їх легкою мішенню для людей і інвазивних хижаків, які довели вигляд майже до вимирання. Сьогодні кожна зі ста з гаком птахів, що залишилися в Новій Зеландії, названа і охороняється законом.
Дельфін Гектора
Животный мир Новой Зеландии — фото и характеристика зверушки,живность,питомцы,Животные
Дельфін Гектора (Cephalorhynchus hectori) є одним з чотирьох дельфінів роду Cephalorhynchu і єдиним представником китоподібних, родом з Нової Зеландії. Це також дуже рідкісний і самий маленький дельфін у світі. Дельфін Гектора в основному зустрічається біля Південного острова і вздовж глибоких вод Фьордленда, але іноді невеликі групи подорожують до Північного острова. Вид перераховано що знаходяться під загрозою зникнення, оскільки його чисельність продовжує значно знижуватися.
Сподобалася стаття? Поділися з друзями: